Provozní doba:

 

 

Po:8 - 18h (dle pálení)

Út: dle potřeby pálení

St: 8 - 18h (dle pálení

Čt: 8 - 18h (dle pálení)

Pá: dle potřeby pálení

 

VÝBĚR JABLEK:

 

Dočasně zrušeno!!!!

 

PO: 

ST:  

ČT:  



Technologie

Pálenice je vybavena nejmodernější technologií sestávající z jednoho kotle o objemu 300l s rektifikační vícepatrovou nástavbou. Výrobcem je firma J. Hradecký – Pacov, vyrábějící zařízení pro lihovarnický průmysl již od roku 1876. Ohřev je plynem s regulací potřebné teploty. Systém umožňuje aktivně ovlivňovat chuťové a aromatické vlastnosti destilátu.

Doprava kvasu z kvasných nádob je řešena vakuovým čerpadlem. Kvasírna přebírá a drtí ovoce do velkoobjemových nádrží a disponuje několika desítkami 500 litrových plastových sudů na peckoviny. Má stabilní teplotu ve dne i v noci. Výroba kvasu je pod odborným dohledem, počínaje drcením ovoce, úpravou optimálního pH, rozběhu kvašení přidáním kvasinek a živných solí, proměření cukernatosti do stadia celkové přeměny na alkohol a destilací v nejoptimálnější době vzhledem k maximální výtěžnosti alkoholu. Nejmenší množství k vypálení je 200I kvasu.

Provoz pálenice dodržuje stanovené hygienické podmínky. Dodávané ovoce na kvas musí být zralé a hlavně nesmí být napadeno hnilobou ani plísní. Při odebírání se vizuálně kontroluje.

Výsledný efekt je vynikající přírodní prostředek doporučovaný lékaři pro jeho příznivé vlivy na roztažení cév, spalování tuků, zpomalování procesu sklerotizace a postupu ischemické choroby srdeční. K léčebným účelům používáme výhradně pravý destilát, který by měl být hořlavý.

A jak správně připravit kvas?

přijímáme elektronické předobjednávky

SEZÓNA PÁLENÍ 2023/24 UKONČENÍ

29.2.2024